Zalm met paprikasaus uit de oven
In mijn recepten zie je regelmatig vis voorbij komen, dat heeft natuurlijk een reden. Naast het feit dat ik het ontzettend lekker vind, bevat vis ook nog eens hele gezonde stofjes. Bovendien is het makkelijk te bereiden en staat het binnen een half uurtje op tafel!...
Welke voeding kun je het beste biologisch kopen?
Om te kunnen beantwoorden welke voeding je het beste biologisch kunt kopen moeten we eerst wat dieper ingaan op wat biologisch nou precies inhoudt. Biologisch betekent dat er tijdens het verwerkingsproces niet of nauwelijks gebruik is gemaakt van methoden en middelen...
Glutenvrije zoete aardappel gnocchi met pesto
Heb je een vriendenavondje gepland? Of juist een avond met het gezin op de bank? Dan is deze glutenvrije zoete aardappel gnocchi een leuk gerecht om iedereen te imponeren! Niet moeilijk om te maken, maar het vergt wel wat voorbereidingstijd. Gezonde gnocchi Gnocchi,...
Wat zijn goede en slechte voedselcombinaties?
Heb jij regelmatig last van buikpijn, maagzuur of misselijkheid direct na het eten? Dat kan te maken hebben met het eten van verkeerde voedselcombinaties. Sommige voedselcombinaties gaan namelijk slecht of juist erg goed samen. In deze blog neem ik de do’s en dont’s...
Zoete aardappel pizza met mozzarella en basilicum
We kennen de groente pizzabodems die in de winkel liggen, deze bestaan voor c.a. de helft uit groente en zijn net zo lekker als een gewone bodem. Maar wist je dat je zo’n bodem ook heel makkelijk zelf kan maken, en dan met bijna alleen maar groente? Glutenvrij...
Oosterse rijstnoedels met gamba’s en shiitake
Tijd voor een nieuw recept! Wat dacht je van dit heerlijke oosterse gerecht met rijstnoedels, gamba's, shiitake en zelfgemaakte pindasaus. Glutenvrij en eiwitrijk. Daarnaast is het ook nog eens makkelijk en snel te bereiden. Zink Wist je dat gamba’s zink bevatten?...
Zonnebloemolie, waarom is dat zo slecht voor ons?
Om deze vraag te kunnen beantwoorden moeten we wat dieper op de verschillende soorten vetzuren ingaan. Bij vetzuren wordt er namelijk onderscheid gemaakt tussen verzadigd en onverzadigd vet, en enkelvoudig onverzadigd en meervoudig onverzadigd vet. Deze onderlinge...
Geitenkaas quiche – glutenvrij en vegetarisch
Deze quiche behoort tot een volwaardig orthomoleculair gerecht. Met dit recept voorzie je je lichaam van voldoende vezels, vetten en eiwitten. Het kost wel even tijd om te maken, maar daarentegen is het wel goed te bewaren voor de volgende dagen. Een ideaal recept...
Hoe je verpakkingen op de juiste manier leest
Tegenwoordig is het niet vreemd dat mensen in de supermarkt uren naar een verpakking zitten te staren. Onze huidige maatschappij is gefocust op het tellen van calorieën, koolhydraten, vetten en eiwitten. Maar heb je jezelf wel eens afgevraagd hoe onze opa’s en oma’s...
Spinazie-ei pannenkoeken
Volwaardige maaltijd Een maaltijd maak ik graag zo compleet mogelijk. Dat betekent dat het in ieder geval een volwaardige eiwitbron, een grote portie groente (ten minste 200 gr.) en goede vetten (omega 3 en 9) moet bevatten. Daarom zijn deze spinazie-ei pannenkoeken...