Gezondheidsklachten

Wist je dat ruim 70% van alle gezondheidsklachten is voedingsgerelateerd is? Denk aan vermoeidheid, darmkrampen, slapeloosheid, brandend maagzuur, eczeem, hoofdpijn en allergieën. Dat betekent dat voeding een heel groot gedeelte van ons leven bepaalt. Door de juiste voeding toe te passen kan je de kans op bepaalde ziekten zoals diabetes type 2, alzheimer, kanker, osteoporose en hart- en vaatziekten verkleinen. Veel mensen lopen lang met dit soort klachten rond, omdat ze denken dat dit normaal is. Wat de meesten niet weten, is dat deze klachten vaak al met hele kleine voedingsaanpassingen kunnen verdwijnen. 

Herstel na corona

Heb jij last van restklachten na corona, zoals; vermoeidheid, hoofdpijn, spierpijn, keelpijn of verlies van geur en smaak? Dan kan het goed zijn dat het coronavirus jouw immuunsysteem en voorraden van vitaminen en mineralen heeft uitgeput. Als orthomoleculair voedingsdeskundige kan ik jou helpen bij het herstel na corona. Hierbij kijk ik met jou naar waar het probleem ligt en pakken we dit gericht aan. 

%

gezondheidsklachten is voedingsgerelateerd

Hoe gaat het in zijn werk

Gezond leren leven is geen kwestie van diëten, maar is een kwestie van je levensstijl aanpassen. Dit zal dan ook de focus worden binnen het begeleidingsproces. Hierbij gaan we voor een persoonlijke aanpak, want ieder lichaam is anders. Er bestaat namelijk geen standaard voedingsschema dat bij iedereen past. Met behulp van de adviezen van een natuurvoedingsadviseur (ofwel orthomoleculair therapeut) zal je alles leren over het type voeding dat het beste bij jou past. 

Intakeconsult

Allereerst bespreken we tijden een gratis telefoongesprek kort hoe ik jou kan helpen. Na dit gesprek zal ik je een vragenlijst toesturen. Deze mag je een dag voor aanvang van het consult naar mij terug mailen. Tijdens het intakeconsult (van 60 minuten) gaan we dieper in op jouw hulpvraag en bespreken we de ingevulde vragenlijst. Tevens bespreken we of er aanvullend onderzoek nodig is. Denk aan darmonderzoek (via ontlasting), voedselintolerantietest (via ontlasting of vingerprik) of uitgebreid bloedonderzoek (via vingerprik). Aan de hand hiervan gaan we op zoek naar de oorzaak van jouw klachten. Vervolgens krijg je van mij een aantal voedings- en eventueel suppletieadviezen. Aangezien je tijdens dit consult veel informatie krijgt, stuur ik je nadien nog een samenvatting per mail.

Vervolgconsult(en)

In een vervolgconsult (na 2-4 weken) bespreken we de eventuele aanvullende onderzoeken. Daarnaast bespreken we jouw voortgang n.a.v. de vorige adviezen en kijken we of er aanpassingen nodig zijn. Vervolgens maak ik een compleet advies dat bij jou past. Ook hiervan krijg je een samenvatting op je mail. Hierna kunnen we naar behoefte nog extra consult(en) inplannen. Tijdens het hele traject sta ik voor je klaar om je vragen te beantwoorden per mail of via WhatsApp.

Online of in de praktijk

De consulten vinden online (via Teams) of in mijn praktijk in Goes (regio Zuid-Beveland, Zeeland) plaats. Je kunt zelf kiezen wat jij het prettigst vindt. In mijn praktijk kunnen we er voor kiezen om gebruik te maken van mondkapjes.