Gezondheidsklachten

Visie

Wist je dat ruim 70% van alle gezondheidsklachten is voedingsgerelateerd is? Denk aan vermoeidheid, darmkrampen, slapeloosheid, brandend maagzuur, acné, hoofdpijn en allergieën. Dat betekent dat voeding een heel groot gedeelte van ons leven bepaalt. Door de juiste voeding toe te passen kan je de kans op bepaalde ziekten zoals diabetes type 2, alzheimer, kanker, osteoporose en hart- en vaatziekten verkleinen. Veel mensen lopen lang met dit soort klachten rond, omdat ze denken dat dit normaal is. Wat de meesten niet weten, is dat deze klachten vaak al met hele kleine voedingsaanpassingen kunnen verdwijnen.

 

%

gezondheidsklachten is voedingsgerelateerd

Gezond leren leven is geen kwestie van diëten, maar is een kwestie van je levensstijl aanpassen. Dit zal dan ook de focus worden binnen het begeleidingsproces. Er zal een balans gevonden moeten worden tussen ‘genieten’ en ‘gezond leven’. Hierbij gaan we voor een persoonlijke aanpak, want ieder lichaam is anders. Er bestaat namelijk geen standaard voedingsschema dat bij iedereen past. Met behulp van de adviezen van een natuurvoedingsadviseur (ofwel orthomoleculair therapeut) zal je alles leren over het type voeding dat het beste bij jou past. 

Eerste consult

Allereerst gaan we tijdens een gratis telefoongesprek kort bespreken hoe ik jou kan helpen. Na dit gesprek zal ik je een vragenlijst toesturen. Deze mag je een dag voor aanvang van het consult naar mij terug mailen. Tijdens het intakeconsult (van 60 minuten) gaan we dieper in op jouw hulpvraag en bespreken we de ingevulde vragenlijst. Aan de hand hiervan gaan we de oorzaak van jouw klachten zoeken, waarbij je meer over je lichaam leert. Vervolgens krijg je van mij een aantal voedings- en eventueel suppletieadviezen. Aan het einde van het consult leg ik je uit hoe het voedingsdagboek werkt, deze mag je voor het volgende consult invullen. Aangezien je tijdens dit consult veel informatie krijgt, stuur ik je nadien nog een samenvatting per mail.

Vervolgconsult(en)

In een vervolgconsult (na 2-4 weken) bespreken we jouw voedingsdagboek en krijg je een uitgebreide voedingsanalyse. Daarnaast bespreken we jouw voortgang n.a.v. de vorige adviezen en kijken we of er aanpassingen nodig zijn. Vervolgens maak ik een compleet advies dat bij jou past. Ook hiervan krijg je een samenvatting op je mail. Hierna kunnen we naar behoefte nog extra consult(s) inplannen. Tijdens het hele traject sta ik voor je klaar om je vragen te beantwoorden per mail of via WhatsApp.

Online of aan huis

De consults vinden online (via Zoom) of in mijn praktijk in Goes-Zuid (regio Zuid-Beveland) plaats. Je kunt zelf kiezen wat jij het prettigst vindt.  Uiteraard kunnen we bij een huisbezoek ervoor kiezen om gebruik te maken van mondkapjes.