Volwaardige maaltijd

Een maaltijd maak ik graag zo compleet mogelijk. Dat betekent dat het in ieder geval een volwaardige eiwitbron, een grote portie groente (ten minste 200 gr.) en goede vetten (omega 3 en 9) moet bevatten. Daarom zijn deze spinazie-ei pannenkoeken juist zo’n goede keuze.

Gezondheidsbooster

Wist je dat spinazie een echte gezondheidsbooster is? Het zit namelijk bomvol antioxidanten, vitaminen en mineralen. Denk aan ijzer, magnesium, vitamine A en vitamine C. De groene kleur wordt veroorzaakt door chlorofyl, een stofje wat in elke groene bladgroente voorkomt en wat voor ontgifting van toxische stoffen zorgt. Reden genoeg om dit regelmatig te eten! En makkelijk om in heel veel gerechten te verwerken zonder dat je dit proeft.

Ingrediënten

Voor 1 persoon:

  • 2 eitjes
  • 50 gr. havermout
  • 150 gr. spinazie
  • Snuf zout
  • Flinke scheut amandelmelk (of andere plantaardige melk)
  • 1 el kokosolie (om in te bakken)
  • Zuivelvrije haverspread (tip; oatly)
  • 200 gr. gerookte zalm
  • ½ avocado

Bereidingstijd: c.a. 20 min.

Recept

  1. Doe de havermout, de eitjes en een snuf zout in een kom en klop dit met de staafmixer luchtig.
  2. Doe vervolgens de spinazie en een flinke scheut plantaardige melk erbij en maak dit fijn met de staafmixer totdat je een mooi beslag hebt (het beslag mag nog een beetje dik zijn).
  3. Verhit kokosolie in een koekenpan en giet het beslag erin. Afhankelijk van de dikte van de pannenkoek kan je er 2-3 maken. Bak de pannenkoek c.a. 5-10 minuten op middelhoog vuur totdat het beslag begint op te drogen.
  4. Draai hem dan om en bak hem nog een aantal minuten totdat hij helemaal droog is.
  5. Besmeer de pannenkoeken met haverspread, gerookte zalm en avocado en rol hem op. Uiteraard kan je ook voor een ander beleg kiezen. Enjoy!