Ik beschouw mezelf als een echte Bourgondiër, ik kan ontzettend genieten van uitgebreid en lekker eten. Bovendien heb ik het geluk dat ik vrijwel alles lust, dat is iets wat niet iedereen gegund is. Helaas reageert mijn lichaam niet op alles even goed. Zo verdragen mijn darmen nauwelijks gluten (m.n. tarwe) en cashewnoten. Daarnaast eet ik zo min mogelijk vlees en zuivel omdat mijn huid hier snel op reageert. Dit klinkt heel zwaar, gelukkig weet ik ondertussen dat er voor mij heel veel mogelijk is. Ik wil dan ook mijn favoriete recepten met jullie delen!

Risotto met spinazie en basilicum

Ja, je kan mij in de nacht wakker maken voor risotto! Dit vind ik dan ook een absolute topper. Met name omdat er honderden variaties mogelijk zijn en bijna elke combinatie lekker is. Mijn all-time favoriet blijft toch wel deze heerlijke risotto van spinazie en basilicum, rijk aan smaak en snel klaar! Al moet je wel steeds in de buurt de pan blijven, dus het vergt wel wat geduld.

Bereidingstijd: c.a. 30 minuten

Voor 2 personen:

 • 150 gr. risotto
 • 1 grote wortel
 • 2 sjalotjes
 • 1 teentje knoflook
 • 400 gr. spinazie
 • 20 gr. basilicum
 • 1.5 (bio) groentebouillonblokje
 • 100 gr. parmezaanse kaas
 • Zout/peper naar smaak

Breng 1.5 liter water aan de kook. Doe hier de helft van de spinazie, 3/4e van de basilicum en 1.5 bouillonblokje bij en pureer dit met de staafmixer fijn. Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan en doe daar vervolgens de sjalotjes, knoflook en wortel bij. Als de groenten glazig worden voeg je de risotto toe. Roer totdat alle olie uit de pan is opgenomen en de risotto een beetje glazig wordt. Doe vervolgens een grote soeplepel bouillon hierbij en blijf roeren. Steeds als de bouillon is opgenomen voeg je een nieuwe lepel toe, totdat de risotto een beetje zacht begint te worden. Doe dan de andere helft van de spinazie erbij en herhaal voorgaande stappen totdat de rijst helemaal zacht is. Als de korrel gaar is voeg je de parmezaanse kaas toe en top je het af met een flinke hand pompoenpitten en een tak basilicum. Nomnomnom!

Pasta met tonijn en ansjovis

Dit superlekkere recept heb ik aan mijn moeder te danken (zoals vele recepten overigens😉). Ik ben echt een pasta fan en toen ik erachter kwam dat ik geen gluten kon verdragen was dat even een domper. Gelukkig zijn er tegenwoordig heel veel lekkere glutenvrije varianten.

Bereidingstijd: c.a. 20 minuten

Voor 2 personen:

 • 200 gr. pasta (glutenvrij of volkoren spelt)
 • 1 potje ansjovisfilets op olijfolie
 • 1 rode ui
 • 1 teentje knoflook
 • 1 courgette
 • 1 wortel
 • 1 gele paprika
 • 400 gr. tomatenblokjes
 • 1 blikje tonijn op water
 • Peper en italiaanse kruiden naar smaak

Kook de pasta volgens verpakking gaar. Snijd de wortel, paprika, courgette, ui en knoflook fijn. Laat de ansjovisfilets uitlekken en doe dit vervolgens in een grote pan op middelhoog vuur. De ansjovis zelf proef je niet terug in het gerecht, het geeft alleen een zoute smaak af. Als de ansjovisfilet helemaal is gesmolten doe je de ui, knoflook en italiaanse kruiden erbij. Bak de groenten glazig. Doe vervolgens de paprika en courgette erbij en bak dit nog een paar minuutjes mee. Doe vervolgens de tomatenblokjes erbij en laat het sausje nog c.a. 10 minuten sudderen. Als alle groenten zacht zijn doe je de uitgelekte tonijn erbij en breng je het op smaak met een beetje peper. Serveer de pasta op een bord met daar overheen de saus.

Avocado-banaan chocomousse

Wie houdt er nou niet van chocolade ontbijt? Ik wel hoor, en het liefste elke dag! Ook vind ik het vreselijk om veel tijd te besteden aan mijn ontbijt. Dit ontbijt binnen enkele seconden klaar, en smaakt precies als chocomousse (maar dan in een gezond jasje)

Bereidingstijd: c.a. 2 minuten

Voor 1 persoon:

 • 1 banaan
 • 1 middelgrote avocado
 • 2 eetlepels rauwe cacaopoeder
 • 1 eetlepel chiazaden
 • 1 klein handje walnoten
 • Optioneel: 2 dadels

Doe de avocado, banaan, cacaopoeder (en eventueel dadels) in een keukenmachine n laat hem 1 minuut draaien op hoog tempo. Als alles een glad geheel is schep je het in een kom en top je het af met chiazaad en walnoten. Easy!